spacer
Kvarterløft til nedslidte Nørrebro

Realdania og Københavns Kommune vil bruge 100 mio. kr på et bedre miljø.

Af Lars Solberg

At skabe bedre fysiske rammer er ofte medvirkende til et trist byområde får et menneskeligt løft. Det er sket i kvarterer på Amager, i Randers og mange andre steder i Danmark. Nu prøver Købehavns Kommune noget lignende på Nørrebro i Købehavn.
Sammen med Fonden Realdania har kommunen iværksat et projekt, der skal skabe et bedre og mere spændende miljø i Mimersgadekvarteret på Nørrebro. Et område, der er præget af mange indvandrere uden job og fysisk nedslidning af bygninger og gadebillede.
Det skal ændres, lyder det fra overborgmester Ritt Bjerregaard(S).

- Mimersgadekvarteret, som blandt andet rummer boligområdet Mjølnerparken, har brug for et løft. Kvarteret har et stort potentiale, og nu kommer vi sammen med Realdania med de investeringer i kvarteret, der mærkbart vil skabe mere livskvalitet i hverdagen på Ydre Nørrebro. I projektet er der tiltrængte penge til både rekreative tilbud med både grønne områder og forbedring af idrætsfaciliteterne i området, udtaler hun.

Kommunen og fonden har bidraget med 50 mio. kr hver, og de vil fremsætte et forslag til forbedring af gademiljøet.

Forslaget består af tre byudviklingsprojekter - blandt andet et nyskabende byrum og en renovering og udvikling af Nørrebrohallen.

Superkilen
Byrummet kaldet Superkilen vil komme til at ligge som en kile fra Nørrebrogade til Tagensvej, langs Mjølnerparken over Mimers Plads og pladserne omkring Nørrebrohallen.

I dag ligger området nærmest som et bagside-areal, med trafikken på den eksisterende cykelsti som eneste aktivitet. Ideen er at gøre bagsiden til forside ved at skabe et bredt favnende byrum med plads til ophold og aktiviteter for bydelens mange forskellige beboere og gæster.

Endvidere skal Nørrebrohallen laves om til et moderne idræts- og kulturhus, og det er planen at etablere et kampsportscenter, der orienterer sig mod såvel bredde som elite på Ydre Nørrebro.
Projektet skal løbe over fem år.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden