spacer
Håndværkere skal blive bedre

Hvis de danske håndværkere skal kunne klare sig på arbejdsmarkedet i den globale verden, skal de blive bedre. Det er konklusionen i en rapport fra Håndværksrådet med titlen ”Globaliseringen og de faglærte”.

- Vi er kommet frem til, at der mangler en række kompetencer i erhvervsuddannelserne i dag. Vi mener derfor, at uddannelserne bør have et indholdsmæssigt løft, så der kommer fokus på disse nye kompetencer, som bliver nødvendige for at gøre fremtidens håndværkere og håndværksvirksomheder konkurrencedygtige, siger chefkonsulent Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådet.

Af rapporten fremgår det, at de unge håndværkere skal have en højere faglig specialviden, der matcher den nyeste teknologi.

De skal være bedre til at forstå hele virksomheden og den sammenhæng, de selv indgår i, så de bliver bedre til at samarbejde - også på tværs af fag.

De skal have bedre forretningsforståelse, så de ved, hvad der skaber forretningsmæssig værdi for virksomheden, og hvordan de selv bidrager.

Håndværkerne skal generelt være mere innovative. I stort set alle virksomheder bliver det afgørende, at de unge bliver bedre til at se nye muligheder og komme med forslag til forbedringer.

Desuden skal håndværkerne være bedre til at kommunikere og samarbejde, have bedre kvalitetsforståelse og lære vigtigheden af at levere og sikre 100 % kvalitet.

Endelig skal håndværkere, der arbejder internationalt, kunne mere sprog og have forståelse for andre kulturer.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden