spacer
Vil aflive fordomme om polsk arbejdskraft

Den polske ambassade og danske advokatfirmaer inviterer til informationsmøde.

At have polsk arbejdskraft på sin byggeplads er der ikke mange, der går og praler af. Også selv om det er helt legalt, og de ansatte får en overenskomstmæssig løn. Polsk byggearbejdere er i den offentlige mening blevet lig med, at der vist er noget, der ikke helt stemmer.

Men det er ikke rimeligt, mener den polske ambassade i Danmark. Så nu vil den sammen med to advokatfirmaer prøve at informere dansk erhvervsliv om mulighederne for at hente den manglende kvalificerede arbejdskraft i Polen på en helt legal og givende måde.

Den polske ambassade i Danmark og den polske republiks honorære konsulat i Kolding sammen med advokatfirmaet Tærø Nielsen & Hulgaard Advokater og firmaet Peter Nielsen & Partners Law Office i Warszawa står bag to seminarer – et i København og et i Kolding – med fokus på mulighederne for at anvende polsk arbejdskraft.

Her vil der blandt andet blive fortalt, at Polen er en nation med 38 millioner indbyggere og med et højt uddannelsesniveau. Men arbejdsløsheden er på omkring 17 pct. Og det betyder, at mange polakker er interesseret i at komme til Danmark og arbejde.

På seminarerne, der finder sted den 31. maj og 1. juni, fokuseres blandt andet på de kulturelle forskelle mellem Polen og Danmark. Den forlængede østaftale og den polske arbejdsstyrkes kvalifikationer og traditioner vil blive gennemgået. Endvidere orienteres der om praktisk hjælp til rekruttering af polsk arbejdskraft i Danmark.

Seminaret finder sted på henholdsvis den polske ambassade i Hellerup og på konsulatet i
Kolding.

Læs mere om seminarerne på Tærø Nielsen & Hulgaard- advokaternes hjemmeside herwww.tnh.dk
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden