spacer
AT vogter de projekterende

Arbejdsulykker skal i højere grad forebygges på tegnebrættet.

Det er muligt at planlægge sig uden om mange arbejdsulykker, mener Arbejdstilsynet (AT), der nu vil sætter fokus på de projekterendes ansvar på byggepladser med alvorlige arbejdsmiljøproblemer.

Ifølge AT er en af årsagerne til det dårlige arbejdsmiljø i branchen mangel på planlægning og upræcise eller direkte forkerte beskrivelser i udbudsmaterialet fra de projektansvarlige.

Så det næste år sætter AT ekstra fokus på de projekterende, der har ansvaret for beskrivelserne og tegningerne i udbudsmaterialet.

- Vi tager udgangspunkt i, hvad vi ser af fejl og mangler og finder herefter frem til, hvor i projektet det er ”gået galt”, lyder det fra AT-direktør, Jens Jensen.

Ifølge direktøren vil AT besøge byggepladserne lige så mange gange, det er nødvendigt for at sikre, at eventuelle fejl bliver løst.

- Byggepladserne bliver fulgt til dørs, indtil arbejdsmiljøet er i orden, siger jens Jensen.

AT vil tage udgangspunkt i større byggepladser, hvor der konstateres alvorligere arbejdsmiljøproblemer. Nedstyrtningsfare, gravearbejde, adgangsveje, farlige maskiner blandt andet trucks, lifte og kraner vil blive tjekket.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden