spacer


Præfabrikeret storkarré

Københavnsk boligkarré nyfortolket med industrielle byggeprincipper

Af Niels Nielsen

Det er gået stærkt med boligbyggeriet i bydelen Ny Tøjhus Kvarter på det tidligere militærterræn, Ny Tøjhus-grunden, på Islands Brygge i København siden de første beboere flyttede til i starten af år 2004.

Kommandantens Gaard er seneste boligbyggeri i området og skiller sig ud fra de øvrige ved at være en konsekvent gennemført karrebygning med en hesteskoformet plan.

Bygningen fortsætter således den eksisterende karrestruktur på det historiske Islands Brygge, men indordner sig også den nye byplan ved samtidig at åbne sig mod den lange tværgående kanalgade, som binder den nye bydel sammen mod syd.

Fornyelsen ligger dog først og fremmest i den industrialiserede byggeproces, hvor formgivning og facade er raffineret efter mulighederne for at bygge med præfabrikerede teglelementer.

På samme måde er lejlighederne indrettet efter nutidens boligbehov med altaner til to sider, to badeværelser og fleksibilitet i form af skydedøre.

Det er Arkitema sammen med Carl Bro og KPC Byg, der har stået for udformning og opførelse af karréen med 186 ejerboliger.

Læs mere om byggeriet i seneste udgave af Fagbladet Bygger nr.4-2006. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden