spacer


Penthouse i Nordvest

Dobbelte altaner og store glaspartier introduceres på Ydre Nørrebro

Af Niels Nielsen

Boligbebyggelsen Enighedens Park er et af de første eksempler på den rivende udvikling af boligbyggeriet, der er i gang på de tidligere industriarealer på det Ydre Nørrebro i Københavns Nordvestkvarter.

Et byområde der tidligere led under et blakket ry, men som følge af de stadig stigende boligpriser, en målrettet kvarterløftindsats og forbedret infrastruktur er på vej til at blive et af Københavns nye attraktive boligområder.

Enighedens Park bygger videre på områdets eksisterende karrestruktur, men lejlighederne adskiller sig fra bydelens historiske arbejderboliger med store glaspartier, dobbelte altaner og penthouseetage.

Enighedens Park opføres i to faser som en samlet bebyggelse med et helstøbt arkitektonisk udtryk, men er en sammensat byggesag med forskellige bygherrer til hver af de fire bygninger, som udgør bebyggelsen.

Første fase består af daginstitutionen, Enighedens Børnehus, samt to boligblokke i seks etager med henholdsvis 48 og 50 andelsboliger.

Anden fase færdiggøres i efteråret 2007 og er en hesteskoformet, seksetagers karre med 144 private lejelejligheder, der er opført med støtte efter loven om fremme af privat udlejningsbyggeri.

Desuden opføres et parkeringshus delvist under og over terræn med plads til 160 biler.

Læs mere om udviklingen af boligbyggeriet på Nørrebro i seneste udgave af Fagbladet Byggeri nr.4-2006. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden