spacer


35.000 tagsten til Tøystrup

Det fynske gods laver konferencecenter med overnatningsmulighed.

Af Kenneth Madsen

Seks hele lastvognlæs tagsten – eller helt præcis 35.000 sten – det er, hvad der skal til for at sætte prikken over i’et i forbindelse med indretningen af et nyt konferencecenter på Tøystrup Gods ved Ringe.

Konferencecentret komplementerer det kursuscenter, som godset indrettede i forbindelse med moderniseringen af inspektørboligen for nogle år siden. Foruden egentlige konferencefaciliteter til 130 personer kommer det nyt konferencecenter til at omfatte en spisesal på 350 m2 og 24 dobbeltværelser på 23-30 m2 – alt sammen placeret i godsets tidligere avlsbygninger.

Tagstenene har godsejer Niels Ulrich Nyboe fundet på de tyske Röben-teglværker, godt hjulpet af sin næsten-nabo på Midtfyn, byggematerialeimportøren Isodek A/S.

Baggrunden for valget af udenlandske tagsten er kvalitet, pris og ikke mindst et udseende, som passer til den øvrige del af godset.

Den ydre restaurering af de 84-årige avlsbygninger ventes tilendebragt i sommerens løb. Man venter imidlertid ikke at kunne tilbyde overnatning på godset førend omkring nytår.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden