spacer


Kvalitetsbyggeri tager form

Et monument over godt håndværk skyder op i Københavns Nordvestkvarter.

Af Lars Solberg

Det er lidt af et arkitektonisk og håndværksmæssigt show-off, der er ved at tage form på Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter.
Byggeriet er designet af Gobelin-kunstneren Bjørn Nørgaard. Og der er ikke sparet på noget – de bedste materialer og de sejeste håndværkere er brugt til at føre det ud i livet.

Byggeriet har lige haft rejsegilde, hvor der også var fremvisning af prøvelejligheder. Byggeriet består af 11 huse med 135 lejeboliger, der ligger på den skrånende grund mellem Lersø Parken og Bispebjerg Hospitals ældste del.

Projektets bagmænd er bygherrerne Haandværkerforeningens Fond og Fonden Realdania. Byggeriet Bispebjerg bakke forventes at stå færdigt til efteråret.

Syv kobbersmede
Taget er i kobber og formet som en dobbelt-krum DNA-streng, der følger husenes forskellige højder og rejser sig fra tredje til ottende sals højde i byggeriets nordlige ende. Syv kobbersmede har arbejdet i måneder på taget.

Baggrunden for byggeriet er ud over at skabe et godt sted at bo også at gøre lidt reklame for det gode håndværk, forklarer formand for Haandværkerforeningen, Klaus Bonde Larsen.

- For os har det været vigtigt at vise, at det gode håndværk fortsat spiller en rolle i det 21. århundrede – og dermed tydeliggøre, at håndværk holder og på langt sigt er økonomisk konkurrencedygtigt med det industrialiserede byggeri.

Og Realdania har samme bagtanker.

- På Bispebjerg Bakke går samspillet mellem kunst, arkitektur, håndværk og teknologi op i en højere enhed som et enestående eksempel på fremtidens kvalitetsbyggeri. Byggeriet bidrager til en vigtig del af Realdanias strategi: At forbedre menneskers levevilkår ved at fremme livskvaliteten gennem det byggede miljø, lyder det fra adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov.

På søndag den 7. maj klokken 13-15 er der åbent hus, hvor alle er velkomne til at se fire prøvelejligheder 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden