spacer
Multiarena i OdenseOdense Congress Center og Odense Kommune har netop bestilt en multiarena hos MT Højgaard

Kommer OL til Danmark, står en stor, moderne og fleksibel multiarena klar til at modtage sportsfolkene på Fyn. Odense Congress Center og Odense Kommune har nemlig indgået en aftale med MT Højgaard om opførelsen af en sportsarena med plads til 4000 siddende tilskuere, og der kan nemt indsættes ekstra 1000 pladser. Arenaen vil fremover kunne huse diverse sportsbegivenheder som VM i håndbold, Denmark Open i badminton og være med til at skabe rammen om et eventuelt OL i Danmark. Men bygherrernes hensigt med den nye arena er, at den skal fungere som en multihal, hvor også internationale koncertarrangementer, messer og lignende kan finde sted.

Opførelsen af arenaen er en totalentreprise på 82,8 mio. kr., som MT Højgaard netop har vundet – primært på baggrund af entreprenørselskabets utraditionelle projektforslag.

- Ambitionerne for projektet har fra starten været store fra bygherrernes side. Og vi lagde derfor i vores tilbud vægt på, at arenaen skal kunne fungere som mere og andet end en traditionel sportshal. Den indvendige indretning af arenaen gør det således muligt at fylde op med mobile siddepladser på det store gulvareal, ligesom størstedelen af siddepladserne er flytbare. Derudover kan arrangørerne også vælge at fjerne sportsgulvet i hallen og lave den om til en skøjtebane eller udstillingshal, hvis det skulle være, fortæller Claus Kloster, salgschef hos MT Højgaard, Region Odense.

Arenaen skal stå endeligt færdig den 15. september 2007. Og der står et stærkt team bag projektet med MT Højgaard som totalentreprenør, Cowi som rådgivende ingeniør og Odense-arkitekten Jesper Thyge Brøgger i samarbejde med arkitektfirmaet Clausen & Weber A/S.

Byggeriet bliver samlet set på 7600 m2.
-aha
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden