spacer
Aflever pakkepost i Blockbuster

Konkurrent til Post Danmark åbner i dag for pakkeindlevering i video- og dagligvarebutikker.

Af Lars Solberg

Danmarks næststørste pakkedistributør, GLS Denmark, er gået i direkte konkurrence med Post Danmark. Fra i dag behøver man ikke aflevere sin pakke på et postkontor, som efter den senere tids lukninger kan være svær at finde.
Nu kan man gå ind i en Blockbuster-videoudlejningsbutik eller til den lokale Dagli'- eller Lokalbrugsen og aflevere sin pakke til forsendelse hos GLS. Pakkerne skal veje under 20 kg.

I alt 160 butikker er med i det nye projekt , der hedder Pakke-Shoppen. GLS har ud over aftaler med Coop og Blockbuster også en række andre samarbejdspartnere blandt andet kontorudstyrsforhandleren Zap-in, som kan modtage pakker i kædens butikker.

- Tiden er moden til et brud med monopolet, så private og mindre virksomheder har flere alternativer for afhentning og forsendelse af pakker. Samtidig er Pakke-Shop-konceptet en del af den internationale vækststrategi hos vores ejere, General Logistics Systems B.V., udtaler Keld Rørmose, der er salgs- og marketingsdirektør hos GLS Denmark.

Længere åbningstider
Keld Rørmose mener, at der er opstået et stort behov for en konkurrent til Post Danmark.
- Efter blandt andet lukninger af en række posthuse er der mange, der mangler et lokalt sted at aflevere deres pakkepost. Gennem vores samarbejdspartnere er vi i lokalsamfundene, samtidig med at vi har længere åbningstider tid end Post Danmark. Coops butikker har som regel åben til klokken 19 hver dag, og i Blockbuster er det åben til klokken 22. Det alene betyder en bedre service til kunderne, siger Keld Rørmose.

GLS vil i den nærmeste fremtid åbne yderligere 350 Pakke-Shop-butikker, så der bliver i alt omkring 500 indleveringssteder.

Pakkerne bliver bragt ud af GLS den følgende arbejdsdag.
I første omgang kan man kun aflevere pakker i butikkerne og ikke afhente dem – så hvis modtagerne ikke er hjemme ved aflevering, skal der aftales en ny tid eller en ny adresse. Men det er planen, at GLS vil indføre afhentningsmuligheder i butikkerne.

Ifølge Keld Rørmose er der ingen planer om at konkurrere med Post Danmark om brevlevering. GLS holder sig til pakkerne.


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden