spacer
Udbygning af ARKENTeamet Hoffmann, Arkitektfirmaet C.F. Møller og Moe & Brødsgaard har vundet den indbudte licitation om udbygningen af ARKEN Museum for Moderne Kunst. ARKEN, der ligger i Ishøj, får fire nye helt enkle udstillingsrum.

ARKEN er tegnet af arkitekten Søren Robert Lund og blev indviet i marts 1996. Museet er berømt for en lang række udstillinger af høj kvalitet, og i kraft af den originale arkitektur er museet også blevet en attraktion i sig selv. Søren Robert Lund er i forbindelse med udvidelsen bygherrens rådgiver for design.

Arkitektfirmaet C.F. Møllers vinderforslag har haft som mål at gennemføre udbygningen med respekt for den eksisterende arkitektur. Udefra bygger forslaget derfor videre på den nuværende facades rytme og proportioner, og ARKEN’s hovedudtryk bevares.

Indefra er udbygningen til gengæld præget af stor enkelhed. De nye udstillingsrum får et meget rent udtryk og er udlagt som fire store, hvide bokse i flydende kontakt med hinanden. Alle rummene er National Indemnity eller NI-gallerier, som forkortelsen lyder. NI-gallerier indeholder avancerede lys-, ventilations- og sikringsanlæg og kan derfor bruges til at udstille de mest kostbare kunstværker.

Udbygningen af ARKEN omfatter i alt ca. 2000 m2. Byggeriet går i gang efter sommerferien og skal være klar til efteråret 2007, hvor der åbnes med en Miró-udstilling.
-aha
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden