spacer
Arkitekter glemmer handicappede

Mange idræts- og kulturbyggerier mangler tilfredsstillende handicapfaciliteter, viser opgørelse

De handicappede bliver ofte glemt, når danske arkitekter tegner idræts- og kulturbyggeri.

Det viser en opgørelse af 45 arkitekttegninger af idrætsbyggerier, som Lokale- og Anlægsfonden har rekvireret hos en række bygherrer.

Tilgængeligheden i bygningerne herunder også til 1. sale var generelt nedprioriteret. Under halvdelen af tegningerne havde tilfredsstillende handicapadgang.

Og under 60 % havde tilfredsstillende handicaptoiletter, og kun ca. 10 procent af arkitekterne havde tænkt på handicapomklædningsrum.

- Det er overraskende, at mange arkitekter forsømmer dette vigtige område. Lokale- og Anlægsfonden støtter ikke projekter uden ordentlige handicapfaciliteter, og vi opfordrer alle, som er involveret i planer om nye idræts- og kulturbyggerier til at tænke på de handicappede brugere, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Fonden har fra 2006 indført nye retningslinjer for uddeling af puljemidler. Der gives nu støtte til etablering af handicaptoiletter og ramper. Tidligere kunne der kun søges penge fra puljen til projekter, der gav flere kvadratmeter til aktivitet.

- Normalt støtter vi projekter, som giver flere kvadratmeter til udfoldelse og aktivitet. Men vi må erkende, at nogle klubber og foreninger osv. har et større behov for ordentlige faciliteter til handicappede, og derfor har vi ændret reglerne, siger Torben Frølich.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden