spacer
Største overskud i 150 år

Dyr olie, forbrugere med penge på lommen og et godt produkt. Det er opskriften på de mest forrygende tider for Danmarks største brændeovnsproducent Morsø, siden virksomheden begyndte at støbe ovne i 1853.

- Det har ganske enkelt været det bedste år i virksomhedens historie. Både omsætning, indtjening og antallet af solgte ovne er større end nogensinde før, siger adm. dir. Peter Jessen Hansen fra Morsø Jernstøberi.

Virksomheden kom ud af 2005 med et overskud på 18,5 mio. kr. mod 11,8 mio. kr. i 2004. Morsø vil ikke oplyse den præcise omsætning, men afslører dog at den steg med 20 procent.

Foruden olieprisen og de generelt gode konjunkturer begrunder Peter Jessen Hansen succesen med en vellykket satsning på eksportmarkederne.

- Et nyt datterselskab i England kom ud med overskud allerede første år, vi har fordoblet antallet af solgte ovne i USA, salget i Tyskland gik forrygende sidste år, og vi havde den største omsætning nogensinde på det norske marked, siger han.

Mere produktudvikling
Samtidig nåede den nyudviklede brændeovn 8100, der blev lanceret i sidst på sommeren, at sætte sine spor i regnskabet.

- Vi investerede store ressourcer i udviklingen af den nye ovn, der er banebrydende i forhold til både design, varmevne og miljøvenlighed. Den massive interesse for ovnen sidste år viste, at vi ramte plet. Vi solgte fire gange så mange ovne, som vi havde budgetteret med, siger Peter Jessen Hansen og lover fortsat produktudvikling.

Der er i øjeblikket fokus på de private brændeovnene store udslip af partikler, og selv om Morsøs ovne ifølge Peter Jessen Hansen har et udslip langt under gældende grænseværdier, vil man videreudvikle på forbrændingsevne og miljøvenlighed.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden