spacer


Strandpromenade på pæle

Det unge arkitekt-femkløver, Spektrum, vinder Europan-konkurrencen om Esbjergs nye strandpromenade

Af Niels Nielsen

Pæle i klynger i sandet og i vandet. Pæle som skulpturer og måleinstrumenter for vind og vejr, flod og ebbe.

Pæle er hovedmotivet for det forslag, der vandt den danske del af den europæiske konkurrence, Europan, som skal støtte unge arkitekters muligheder for at etablere sig.

Forslaget er lavet af de fem unge arkitekter, Nathan Jonas Romero Muelas, Sofie Paul Aamarusko Willems, Joan Maria Raun Nielsen, Stine Christiansen og Kira Snowman, der under navnet Spektrum samtidig etablerer egen tegnestue.

Konkurrencen drejede sig om udformningen af en ny strandpromenade i Hjerting ved Esbjerg.

Udover pæle-motivet rummer forslaget en lang promenade i træ. I den nordlige ende afsluttes promenaden med et svømmebassin, mens en mole i den sydlige ende række ud mod horisonten og fra taget af et nyt sejlklubhus giver udsigt over Vesterhavet.

2. præmien blev givet til et forslag fra MAPT ved arkitekterne: Mads Møller, Anders Lendager og Kaspar Larsen.

3. præmien fik TRANSFORM ved Lars Bendrup i samarbejde med TOFT Arkitektur ved Anders Høyer Toft og Maria Thye-Petersen, Yukako Yamashita, Tom Nielsen og ingeniørfirmaet COWI ved Stig Balduin Andersen.

I alt deltog 33 forslag i konkurrencen. Alle forslag udstilles på Esbjerg Rådhus.

Konkurrencen om Esbjerg Strandpromenade er første gang, at der i Danmark afholdes en åben arkitektkonkurrence specielt for arkitekter under 40 år.

Konkurrencen er udskrevet af Esbjerg Kommune i samarbejde med Fonden Realdania med rådgivning fra Akademisk Arkitektforening, Lokale- og Anlægsfonden og DAC | Dansk Arkitektur Center.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden