spacer


Eksklusion for malersjusk

Høje kvalitetskrav gør Tagmalerforeningen til en eksklusiv klub.

Af Kenneth Madsen

– Lav et ordentligt stykke arbejde, eller du ryger ud!

Sådan lyder parolen i Tagmalerforeningen under Dansk Byggeri. At det ikke er tomme trusler, bevidner en sag fra sidste år, hvor et nordjysk firma undlod at efterleve en afgørelse fra ankenævnet.

Foreningsformand Peter Christiansen, der selv driver A-Z Tagteknik ApS i Otterup på Fyn, sagde sammen med sin bestyrelse pænt farvel til den nordjyske mester og reducerede derved medlemstallet i den lille, eksklusive sammenslutning til 28.

– Vi adskiller os fra mange andre malerfirmaer ved at stille store krav til os selv – til fordel for kunderne. Når et medlem af Tagmalerforeningen har udført et arbejde, skal man kunne være sikker på, at det er i orden, siger Peter Christiansen.

Kontrolkorps
Foreningens interne kvalitetskrav håndhæves gennem meget strenge kontrolforanstaltninger. Hvert år skal medlemmerne hver især indsende 20 fortløbende fakturaer fra et nærmere angivet tidsrum. Herefter foretager nogle tremands-kontroludvalg stikprøvekontrol af mindst 50 projekter. Udvalgene anføres alle af chefkonsulent Jørgen Heien fra Dansk Byggeri.

Peter Christiansen vil nødigt kalde kontroludvalgene en slags politikorps, men der bliver ikke set med milde øjne på sjusk:

– Vi skærper løbende kontrolordningen. En af de seneste skærpelser går ud på, at lofter skal afdækkes med plastic for at sikre mod vandskader og beskadigelse af løsøre. Iflg. en anden skærpelse skal tagkanter håndmales for at sikre den yderste tagbeklædning bedst muligt mod vandskader fra nedbør.

Chefkonsulent Jørgen Heien supplerer: – Der er mange, der ringer til mig for at blive medlem af Tagmalerforeningen, men de høje krav skræmmer nok de mindre seriøse firmaer væk.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden