spacer
Truende mangel på ingeniører

Indfør greencard og brug indvandrere bedre, ellers går byggeområdet i stå, mener Dansk Byggeri.

Ingeniør-panikken breder sig. En ny undersøgelse i bladet Ingeniøren viser, at mange virksomheder ikke kan skaffe de nødvendige ingeniører. Et af de områder, der er alvorligt ramt, er bygge- og anlægsbranchen.

Brancheorganisationen Dansk Byggeri mener, at det er meget alvorligt for området, da det kan betyde, at ordrer går til firmaer i andre lande.
Organisationen opfordrer politikerne til at indføre utraditionelle regler, der kan sikre arbejdskraft på dette område.

- Vi må i gang med en indsats for at få højtuddannede indvandrere og flygtninge ind i de jobs, som deres uddannelser egner sig til. En anden mulighed er at fremme greencard-ordningen, lyder det uddannelseschef i Dansk Byggeri, Marie-Louise Deth Petersen.

Hun håber, at der snart sker noget, og at der vil blive indført nogle gennemtænkte tiltag på området.

- Vi forventer, at der vil blive skabt bedre muligheder for ordningen. Indenfor byggeri og anlæg er der særlige danske forhold, som flygtninge, indvandrere eller folk på en greencard-ordning skal sætte sig ind i – for eksempel bygningsreglementet og andre danske regelsæt. Det bør naturligvis ikke, lige så lidt som for danske ingeniører i udlandet, blive en barriere for at tiltrække folk med de rette faglige kvalifikationer, udtaler Marie-Louise Deth Petersen.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden