spacer
Tvivl om lejesager

Vestre Landsret har erklæret repræsentanter i huslejenævn i Randers inhabile.

Ifølge udlejerorganisationen Ejendomsforeningen Danmark er der sået tvivl om en række afgørelser i huslejenævnet i Randers, efter en dom i Vestre Landsret hvor to lejerrepræsentanter af nævnet er erklæret inhabile.

Ifølge Ejendomsforeningen Danmark skyldes inhabiliteten, at den lokale lejerforening har direkte økonomisk interesse i de sager, der bliver ført - den lokale lejerforening forbeholder sig tilsyneladende ret til at inddrive 10 procent af en eventuel lejenedsættelse fra et medlem, der får medhold i huslejenævnet.

Ejendomsforeningen Danmarks direktør Rolf Norstrand opfordrer Randers Kommune til at fjerne formanden for det kommunale huslejenævn, Halfdan Krag Jespersen.

- Vestre Landsrets dom i dag vedrører en konkret prøvesag, som nu er blevet erklæret ugyldig. Men sagen er jo blot en blandt tusindvis af sager, som de inhabile nævnsmedlemmer fra lejersiden har været med til at afgøre i huslejenævnet i Randers. Konsekvensen af Vestre Landsrets afgørelse er derfor, at tusindvis af sager i Randers Huslejenævn er ugyldige. Derfor bør eventuelle tilbagebetalte lejenedsættelser inddrives igen og betales tilbage til udlejerne. Samtidig kan formanden ikke blive siddende. Hans troværdighed som uvildig jurist er ganske enkelt for lille efter denne dom, udtaler Rolf Norstrand i forbindelse med sagen.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden