spacer
Superarkitekter indtager København

Danske arkitekter skal dyste mod Herzog & de Meuron, Koolhaas og Piano på Bryghusgrunden

Af Niels Nielsen

Fonden Realdania indbyder arkitekter til at komme i betragtning til at udforme Fondens hovedsæde på Bryghusgrunden ved Københavns Havn.

I forvejen er hollandske OMA med arkitekten Rem Koolhaas i spidsen, schweiziske Jacques Herzog og Pierre de Meuron samt italienske Renzo Piano indbudt til at deltage.

Konkurrencen bliver dermed en mulighed for danske arkitekter til at prøve sig af mod den absolutte superliga på den globale arkiteturscene.

Det bliver dog ingen arkitekt-konkurrence i traditionel forstand.

- Vi går i første omgang efter at vælge arkitekt og ikke projekt, og dermed er der ikke tale om en traditionel arkitektkonkurrence. Det har den fordel, at arkitekten i samarbejde med os og vores øvrige rådgivere kan spille en aktiv rolle i hele projektets programmering, hvor der fortsat er flere åbne spørgsmål, siger adm. direktør Flemming Borreskov fra Realdania.

Realdania erhvervede ved årsskiftet Bryghusgrunden gennem sit datterselskab Realea. Byggeriet skal i stueetagen rumme Dansk Arkitektur Center, boghandel og café. Desuden skal byggeriet indeholde kontorer og boliger. Realdania regner med selv at bruge en mindre del af det nye byggeri.

Der skal indrettes byrum mod havneløbet og Frederiksholms Kanal samt en legeplads af meget høj kvalitet i bebyggelsen, på promenadearealet eller på vandarealet. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden