spacer


Maskinsalg er røget i vejret

Efter et par magre år sælges der entreprenørmaskiner som aldrig før.

Af Lars Solberg

Det er ikke mere end to år siden, at forhandlere af entreprenør- og anlægsmaskiner sad med triste dommedagsminer og ikke anede, om de var købt eller solgt. Sådan er det ikke mere. Et godt år i 2004 er afløst af et superår i år 2005.

Den nye salgsstatistik fra entreprenørsektionen under brancheorganisationen Maskinleverandørerne, der tæller 20 maskinhandlere, må få selv den mest pessimistiske sælger til at holde op med at brokke sig.

- Det har været et meget godt år, og man må konstatere, at travlheden i byggebranchen nu for alvor er slået igennem i salget af maskiner. Det kommer altid til os lidt forsinket, siger formand for Entreprenørsektionen under brancheorganisationen Maskinleverandørerne, Christian Harkjær.

Til daglig er han adm. direktør i Pon Equipment A/S, der har specialiseret sig i salg af Caterpillar-maskiner. Christian Harkjær er formand i et år, da formandsposten i Entreprenørsektionen går på skift blandt de 20 medlemmer.

Og det er en god tid at være formand for forhandlere af entreprenørmaskiner på. Ifølge organisationens nye statistik er salget gået frem med over 30% på et år.
Antallet af solgte enheder var i 2005 på 3784, og i 2004 var det 2883.
I forhold til kriseåret i 2003, hvor bunden blev nået med 2527 solgte enheder, er der sket en fremgang på næsten 50%.

Læs mere i det nye Byg Tek nr. 3 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden