spacer
Kommuner må ikke gå i sparepanik

I adskillige kommuner ruller pengene for hurtigt ud af de kommunale kasser og den trafik skal stoppes. Finansministeren varsler således et indgreb mod de kommuner, som bruger mere end aftalt. Hidtil har kommunerne sparet 1,4 mia. kr., men målet er 2 mia., så kommunerne er bagud med 600 mio. kr.

Udsigten til besparelser i den størrelsesorden får Dansk Byggeri til advarer at mod ustrukturerede løsninger.

- Jeg vil gerne advare mod sparepanik, hvad angår kommunernes nvesteringer. Ifølge budgetterne falder investeringerne på forsyningsområdet fra 4,8 mia. kr. i 2005 til 3,2 mia. kr. i 2006. Her er der således allerede tale om et fald på 35 pct. opgjort i faste priser, siger adm. direktør Jens Klarskov fra Dansk Byggeri.

Besparelserne på de kommunale anlægsudgifter fordeler sig med 0,6 mia. kr. til spildevand og kloakering, mens varme- og vandforsyningen skæres med henholdsvis 0,4 og 0,2 mia. kr.
Specielt besparelserne på kloakkerne står i modsætning til behovet for at renovere det nedslidte kloaknet.

- Med forårspakken i marts 2004 opfordrede regeringen kommunerne til at forøge investeringerne i kloaknettet. Og det var med god grund. For på kloakområdet er der et stort vedligeholdelsesefterslæb. Derfor er der ikke brug for hovsaløsninger og sparepanik, fortsætter Jens Klarskov. Han advarer mod at spare på område, der skal fremtidssikre vores miljø og velfærd.

- For at ikke hele infrastrukturen skal ende som de nedslidte jernbaner og tærede kloakker, bør kommunerne udarbejde tilstandsvurderinger og på grundlag heraf udarbejde langsigtede renoveringsplaner for bygninger og anlæg, opfordrer Jens Klarskov.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden