spacer


PLOT-arkitekt går solo i Ørestad

Bjarke Ingels tegner alene udvidelsen af VM-husene

Af Niels Nielsen

Fortsættelsen af den spektakulære boligbebyggelse 'VM-husene' i Ørestad markerer opsplitningen af Danmarks mest omtalte og succesfulde unge arkitekt-tegnestue, PLOT.

Det bliver nemlig PLOT's ene partner, Bjarke Ingels, der alene med sit nye firma, BIG, Bjarke Ingels Group, kommer til at stå for projekteringen af den nye boligbebyggelse 'Bjerget' nord for VM-husene.

'Bjerget' er dog undfanget i samarbejde med PLOT's belgiske halvdel, Julien De Smedt, og bliver da også ligeså iøjnefaldende som de to forgængere: En stor firkantet klods med en diagonalt skrånenede overflade af forskudte terrasse-huse, hvorunder der ligger 480 parkeringspladser.

- 'Bjerget' er en unik og nyskabende sammensmeltning af boliger og parkeringshus. Normalt er et parkeringshus en kedelig, død betonklods, men her bliver det et levende fundament. Det bliver et af de mest spændende huse, som er bygget i København i mange år. Og det er et projekt, som vi har store forventninger til, siger direktør Per Høpfner fra Høpfner A/S, der står for projektudvikling og byggestyring.

Bjerget får 10.000 etagemeter boliger og ligger nær Metro-stationen Bella Center. Byggeriet forventes at stå klar i efteråret 2007.

Læs mere på www.bjarkeingelsgroup.dk. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden