spacer


Unge arkitekter vinder i Fakse

Det nye kulturhus i Fakse formgives af tre unge ukendte kvindelige arkitekter

Af Niels Nielsen

Det blev tre unge og hidtil ukendte kvindelige arkitekter, der vandt den internationale konkurrence om et nyt kulturhus i Fakse på Sydsjælland: Mette Boye Nielsen, Julie Hilfling og Claudia Munkeboe.

Tilsammen kalder de sig Arkitektgruppen SITE, og blev blandt 86 danske - og 32 udenlandske forslag udpeget som vinder af en enig dommerkomité.

Kulturhuset er døbt 'Kanten' efter placeringen på kanten af Fakse kalkbrud med en storslået udsigt over bruddet. Samtidig skal huset binde Fakse by sammen med kalkbruddet. Kulturhuset kommer til at rumme en biograf med to sale samt et geologisk museum.

- Vores største inspiration har været at udnytte stedets potentialer og programmets kompleksitet til at få de to modsætningsfyldte funktioner til at smelte sammen i et overbevisende rumforløb, siger Mette Boye Nielsen.

- Vi har valgt at centrere bygningen omkring det dobbelthøje foyer-rum, der fungerer som omdrejningspunkt mellem både Fakse GeoMuseum og CaféBiografen, samt by og kalkbrud. Vi har søgt at skabe et både naturligt og dynamisk flow mellem bygningens rumligheder og funktioner.

KULTURHUSET KANTEN bliver på 2000 m2 og er budgetteret til 22. mio. kr. Går som planlagt forventes første spadestik taget i starten af 2007. På trods af opbakning fra Fonden Realdania og det lokale bryggeri, mangler der stadig at få finanseringen af museumsdelen på plads.

Læs mere på www.fakse.dk 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden