spacer
Lowe på vej ind i Europa

Analytikere har længe haft Lowe mistænkt for at ville gå efter en overtagelse af den engelske byggemarkedskæde Kingfisher.
Nu er der kommet ny næring til rygterne idet Lowe ifølge den britiske avis Sunday Telegraph har bedt et rekruteringsfirma om assistance til at finde en topchef til deres internationale udviklingsteam med indgående kendskab til den engelske detailhandels sektor.

Med 1.200 forretninger og en omsætning på 228 mia kr. er Lowe USA’ næststørste byggemarkedskæde med Home Depot som den førende. Kæden har hovedsæde i North Carolina og har hidtil været en ren nordamerikansk affære. Men for to år siden meldte Lowe ud, at de var i gang med at vurdere forretningsmulighederne i andre lande.
Til sommer rykker de så ind i Canada og ønsket om at hyre en engelsk detailhandelsekspert anses som et sikkert tegn på, at kæden nu tager sigte på det europæiske marked.

Kingfisher er Europas største og verdens tredjestørste byggemarkedskæde med kæder som engelske B&Q, franske Castorama og Brico og interesser i tyske Hornbach, som bl.a. har afdelinger i Sverige.
Kingfisher omsætter for 47 mia., men har efter år med stærk vækst på hjemmemarkedet og ekspansion i udlandet fået problemer med tab i B&Q på grund af et stillestående engelsk GDS-marked.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden