spacer
Privat el-fusk giver dagligt brande

Elinstallatørernes forbund Tekniq har igangsat kampagne for professionel el-arbejde.

Af Lars Solberg

I stigende grad roder danske selv med el-installationer, og ifølge elinstallatørernes forbund Tekniq er det ofte direkte farlige løsninger, der kommer ud af det. Forbundet siger, at der hver dag opstår to brande i Danmark, hvor fejlbehæftede eller nedslidte elinstallationer er årsagen.

Så nu har organisationen iværksat kampagne med blandt andet tv-spots, der skal oplyse om farerne i egne el-installationer, og hvorfor folk skal hyre en organiseret el-montør, der kan spottes på det velkendte blå el-mærke

- Danskerne skal lige mindes om, at el ER farligt, og at det ikke er ligegyldigt, hvordan det håndteres. Selvfuskere løber en stor risiko ved at makke med elinstallationerne, lyder det fra Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation, på organisationens hjemmeside.

Selv små fejl kan betyde en stor risiko, og Niels Jørgen Hansen mener, at det er skræmmende at se, at nogle danskere bruger mange penge på designermøbler og fine køkkener, mens de er villige til at spare og fuske med elinstallationerne. Det kan blive dyrt i sidste ende, fastslår han.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden