spacer
Skanska ikke helt tilfreds

To underskudsgivende sager gav mindre overskud end forventet i 2005.

Af Lars Solberg

Trods et overskud på 40 mio. kr, er Skanska Danmark ikke helt tilfreds med regnskabet for 2005.
Det operationelle resultat på 40 mio. kr er tre mio. kr. lavere, end det var året før, selv om omsætningen er øget fra 2.771 mio. kr i 2004 til 3.226 mio. kr. i 2005.
Ifølge Skanska skyldes det mindre resultat to tabsgivende sager i bygge- og anlægsvirksomheden.
Men trods lidt malurt i bægeret, mener Skanska Danmark, at virksomheden er gået styrket ud af 2005.

- Vi befinder os i et positivt marked og er blevet bedre til at tjene penge. Vi kan derfor konstatere, at 95 % af vores forretning er rigtig sund, og at vi generelt er inde i en god udvikling, udtaler adm. direktør Jan-Gunnar Glave.

Gøre det bedre
Men han mener også, at Skanska Danmark skal gøre det bedre.
- Byggebranchen er generelt præget af en meget lav indtjeningsmargin, hvilket kan få nogle få dårlige projekter til at skygge for mange gode. Vi er derfor tvunget til at vægte risikostyring meget højt, hvilket betyder, at vi kun ønsker at lave det, vi ved, vi er gode til, udtaler Jan-Gunnar Glave.

Firmaer vil satse meget på at udviklingen af medarbejdere og fastholde dem i Skanska.

Endvidere har Skanska Danmark gennemført en omorganisering af regionerne med det formål at styrke både den markedsmæssige og produktionsmæssige profil, herunder styrke Skanskas kompetencer og sikre kvaliteten.

Skanska Danmark er en del af den børsnoterede Skanska-koncern, som i modsætning til det danske selskab havde en stor resultatstigning fra 3.186 mio. sv. kr. i 2004 til 3.890 mio. sv. kr. i 2005. Omsætningen blev på 124.667 mio. sv. kr. mod 121.263 mio. sv. kr. i 2004.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden