spacer


Plads til idræt i byen

Danmarks største idræts- og kulturplads anlægges i Fredericia

Boldspil, børnehyl og biograffilm! Lige midt i Fredericia by anlægges det der bliver landets største plads specielt udformet til idræt og kulturarrangementer.

Det er byens udtjente gasværksgrund, der lægger jord til den 7.500 m2-store aktivitetsplads med baner til mange slags boldspil, en legeplads og en scene til film og teater. Om vinteren forvandles pladsen til en stor skøjtebane.

Desuden introduceres spillet, paddletennis, som er meget populært i Sydeuropa, USA og Sydamerika. Det spilles med bold og bat i et glasbur.

- Pladsen vil skabe mere sjov og liv i midtbyen – både for beboerne og for de handlende. Det bliver en plads for familien, der sammen kan tage ind til aktivitetspladsen og samtidig købe ind, siger Jane Findahl, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Fredericia Kommune.

Pladsen bliver hævet 70 cm over vejplan, og de forskellige baner bliver 'spartlet' ind i betonen. Det giver en helstøbt plads uden store bander om banerne.

- Vi støtter gerne projekter, som giver mulighed for selvorganiseret idræt og kultur i dagligdagen for både unge og ældre - og det er netop, hvad aktivitetspladsen i Fredericia giver virkelig gode muligheder for. Og så endda lige midt i byen, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden , der har støttet projektet med 2,8 mio.kr. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden