spacer


Fast grund under fødderne

Nye typer vinylgulve kan give mere sikre industrigulve i produktion og på lageret.

Af Lars Solberg

Mange arbejdsskader i industri og på lagre er opstået efter et fald, hvor medarbejderen er gledet på gulvet og lander uheldigt. Typisk kan det ske på arbejdspladser, hvor der kan komme vand og væske på gulvet. En mulig løsning for dette problem er at lægge en slags ru vinyl, så det er sværere at glide på selv et vådt gulv.

Der findes forskellige slags vinyl med varierende skridsikkerhed. Basis for alle vinylgulve er jo selvsagt, at de er lavet af kunststof i plast. Men materialet kan tilsættes forskellige slags materialer som sten, mineral og andet, der kan give et mere ru gulv afhængigt af, i hvilke omgivelser det skal ligge.
Men fælles for dem er, ifølge gulvproducenten Forbo Flooring A/S, at et vinylgulv gør en forskel.

Gør en forskel
- Skridsikre vinylgulve i industrien er jo ikke nogen nyhed. De bliver allerede brugt i mange industrivirksomheder, hospitaler, kantiner, butikker, gartnerier og inden for transportsektoren. Og de gør en forskel. Sikkerheden ryger i vejret med skridsikker vinylgulv. Det nye er, at vi nu i endnu højere grad kan levere et gulv med lige den skridsikkerhed, som er den mest hensigtsmæssige på den enkelte arbejdsplads, fortæller Mia Rasmussen, der er marketingansvarlig i Forbo Flooring.

Den nye kollektion hedder Step, og ud over forskellige nye farvemuligheder er der også en større valgfrihed mellem de forskellige skridsikkerhedsgrader.
Der er en gulvtype specielt til vådrum, hvor der direkte er præget en niveauforskel i gulvet, så vandet afledes direkte. Vinyltypen er primært til brug i vådrum – svømmehaller og lignende og ikke så meget i industrien.

Tre kategorier
De tre andre i den nye kollektion er dog velegnede til industri. Det mest skridsikre hedder Safestep R12. Nummeret angiver, at det er meget skridsikkert. De øvrige gulvtyper i den nye kollektion dækker de andre kategorier. I alt er der tre - R10- R11 eller R12 i den nye serie. R12 er den mest sikre.

- Det er vidt forskellige gulve, den enkelte virksomhed har brug for. Er det til et industrikøkken, er der måske brug for en slags gulv, mens et gartneri måske er bedre tjent med en anden type, siger Mia Rasmussen.

Placeringen af de forskellige gulvtyper i de enkelte ruhedskategorier, R10-11-12, er bestemt efter en officiel test, hvor der placeres en testperson på den enkelte gulvtype, og så vippes gulvet. Alt efter hvilke grader gulvet kommer op i, inden testpersoner får overbalance, bestemmer R-kategorien.
I de nye vinyltyper er der brugt mineralmaterialet kvarts og stoffet karborundum til at give den rigtig ruhed.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden