spacer
Den gode vilje til vinterbyggeri

Efter årtiers snak giver byggeriets parter håndslag på mere sæsonudjævning.

Af Lars Solberg

Med samme selvfølgelighed, som bladene falder af træerne, popper diskussionen om, at nu skal vi snart gøre en indsats for vinterbyggeri, op hvert år.
I de seje vintermåneder er alle enige om, at der skal mere gang i byggeriet i de kolde måneder – der skal sæsonudjævnes til gavn for beskæftigelse og den generelle vækst på området. Men lige så snart solen står højt på forårs-himmelen, virker det til, at de gode intensioner om mere vinterbyggeri er fordampet.

Men nu skal det være anderledes – lyder det i hvert fald fra to af de tunge organisationer på området; Dansk Byggeri, der repræsenterer blandt andet entreprenørerne, og Bygherreforeningen.

Nyhedsbrevet 3F fortæller at de to parter har givet hinanden håndslag på, at der nu skal gøres en indsats for mere vinterbyggeri fremover.

Ekstra pres
Denne udviklingen skyldes blandt andet, at Erhvervs- og Byggestyrelsen har lagt ekstra pres på byggebranchen for at gøre noget ved sagen.

Og Bygherreforeningen og Dansk Byggeri har nu talt mere konkret om tingene og er enige om, at der skal udarbejdes nogle procedurer, så intet står i vejen for at bygge om vinteren. Som det er nu, er der ofte en del kævl frem og tilbage, om hvem der skal betale for de ekstra vinterudgifter – og så lader man hellere være med at bygge i de kolde måneder.

I fremtiden vil de to parter i højere grad indarbejde udgifter til vinterbyggeri i projektplanerne.

BAT tilfreds
Den faglige organisation, BAT-kartellet, der repræsenterer håndværkere og andre bygningsarbejdere, har i mange år råbt højt for at få mere vinterbygger og sæsonudjævning.
Sekretariatschef i BAT, Gunde Odgaard, er ifølge Nyhedsbrevet 3F tilfreds med det nye tiltag, men understreger, at det er vigtigt, at det gøres ordentlig denne gang.
Vinterforanstaltningerne skal være tænkt ind i byggeprojektet fra starten af, så det ikke ender i hovsaløsninger og tilbagevendende inaktivitet om vinteren.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden