spacer
Øget kamp mod håndværksbrande

Hvert år er der 3.000 brande i forbindelse med tagdækning, vinkelslibning og andet arbejde, der frembringer varme og gnister. Skaderne løber op i 200 mio. kr. og den udgift vil forsikringsselskaberne have barberet ned.

Derfor har branchen udarbejdet nye forsikringsvilkår, som kan bruges ved nytegninger af bygnings- og ansvarsforsikringer.

I de nye vilkår kræves, at bygningsejeren og håndværkerne samt en brandvagt indgår en underskrevet aftale om at overholde de brandtekniske vejledninger under arbejdet.

Samtidig lægger forsikringsbranchen op til, at håndværkere, der arbejder på opgaver med risiko for brand, skal have en speciel certificering til arbejdet.

Omkostningen ved ikke at indgå en aftale og bruge varmecertificeret arbejdskraft bliver en højere selvrisiko i tilfælde af brand.

- Budskabet til virksomhedslederen og til de ansvarlige håndværksmestre er meget simpelt. De skal indgå en skriftlig aftale, og de skal sørge for, at de, der udfører varmt arbejde, er certificerede til arbejdet, siger teknisk chef Bo Balschmidt fra forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring og Pension.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden