spacer
DLH satser nu på bæredygtig skovdrift

Dalhoff Larsen & Horneman har i flere omgange været anklaget for at sælge ulovligt skovet træ. Den slags anklager bliver sandsynligvis sjældne fremover, for nu vil trægrossisten være verdens førende leverandør af miljøcertificeret træ.

Første skridt er nu taget med opkøbet af schweiziske tt Timber Group, der har specialiseret sig i fcs-certificeret tropisk træ.

DLH kalder det selv et vigtigt skifte i virksomhedens strategi, som også indebærer, at DLH går fra blot at være opkøber af træ fra hele verden til selv at drive skovdrift.

- Efterspørgslen efter FSC-certificeret træ er stigende, så direkte adgang til træet via eget skovbrug vil give DLH en enestående position inden for salg af bæredygtigt produceret tropetræ. Jeg ser derfor akkvisitionen som et vigtigt skridt frem mod vores mål om at blive verdens førende inden for certificeret tropisk træ, siger DLHs administrerende direktør Jørgen Møller-Rasmussen om købet af tt Timber Group.

tt Timber Group regnes for en af de mest miljøbevidste tømmervirksomheder i Europa og har med 2.500 ansatte en omsætning på 1,3 mia kr. årligt. Virksomheden har drevet skovdrift i Congo i over 30 år, hvor de har skovkoncessioner, der dækker 1,4 mio. hektar skov eller svarende til knapt en tredjedel af Danmarks areal.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden