spacer
Den lille - genmodificerede - havfrue

Turister og indfødte københavnere får nyt udflugtsmål, når en ny plads ser dagens lys i sommeren 2006. Ved Dahlerups Pakhus på Langelinie, få hundrede meter fra Den lille havfrue, vil billedhuggeren Bjørn Nørgaards skulpturgruppe Det Genmodificerede Paradis blive det kunstneriske omdrejningspunkt på en granitbelagt plads med et 400 kvm. vandbassin på midten.

Skulpturen blev oprindelig skabt til verdensudstillingen EXPO 2000 i Hannover, og fortæller den vestlige verdens kulturhistorie set gennem moderne genteknologisk briller.

Den rummer flere forskellige figurer heriblandt en genmodificeret udgave af Den lille havfrue.
Halvvejs ude i bassinet skal også stå en 40 tons stor triumfbue hældende med det ene ben på land og det andet nedsænket i bassinet.
På toppen af triumfbuen står en 9 meter høj, genmodificeret madonnafigur med guldhoved, og rundt omkring i bassinet står 6 andre figurer med titler som Adam, Kristus, Maria Magdalene, Eva, Den tredelte Kapital og Den gravide Mand.

- Det har været naturligt for mig at tage genteknologien op som et af vores tids store problemkomplekser. Med menneskekroppen som udgangspunkt har jeg ønsket at sætte et tableau i gang, der i et skulpturelt formsprog diskuterer civilisationens grænser, fortæller Bjørn Nørgaard om sit kunstværk.

Arbejdet med at anlægge pladsen og opstille skulpturen bliver påbegyndt i foråret 2006, og indvielsen er planlagt til eftersommeren 2006. ATP Ejendomme stiller arealet til rådighed, og NCC står for den opførelsen.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden