spacer
Arriva må godt bortvise promille-chauffør

OK til fyring efter alkometer konstaterede, at ansat havde dukket alkohol.

En virksomhed kan godt bortvise medarbejdere, som bliver taget med for høj alkoholpromille på grundlag af test med alkometer.

Det var konklusionen, da en faglig voldgift mellem FOA og HTS gav Arriva Skandinavien A/S medhold i en sag om bortvisning af en chauffør.

Den bortviste buschauffør blev på Arriva’s foranledning testet med et alkometer hos politiet. Der blev foretaget to test med kort tids mellemrum, som viste henholdsvis 0,2 og 0,19 promille.

Selv om det er en relativ lille promille, var det alligevel nok til at fyre chaufføren, da Arriva’s personalepolitik gennem mange år har indeholdt et totalt forbud mod alkohol.

Chaufførens fagforening, FOA, mente ikke, at det var en rimeligt, så sagen kom for Voldgiftsretten, der nu har givet Arriva medhold.
Sagens udfald glæder arbejdsgiverorganisationen inden for transport, HTS, hvor afdelingschef Lars William Hansen udtaler.

- Vi har med tilfredshed noteret os resultatet af voldgiften. Det er helt afgørende, at en virksomhed, som i dette tilfælde Arriva, kan håndhæve en mangeårig nultolerance-politik mod alkohol. Samtidig kan vi i denne sag konstatere, at der kunne ske bortvisning på baggrund af test med alkometer.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden