spacer
Islændere ind i Icopal

Islandsk ejede FIH Erhvervsbank køber 25 procent af aktierne – IKO er ude af virksomheden.

Af Lars Solberg


Icopal har fået et nyt medlem i firmaets ejerkreds. Det er finansieringsinstituttet FIH Erhvervsbank, som ejes af den islandske Kaupthing Bank via FI-Holding. Kaupthing Bank er ifølge FIH’s hjemmeside den 8. største bankgruppe i Norden.

FIH Erhvervsbank har netop købt 25 procent af aktierne i Icopal Holding. Aktierne tilhørte før det canadiske firma, IKO Industries Ltd., som med dets tagprodukter var en direkte konkurrent til Icopal på det internationale marked.

Udskiftningen i ejerkredsen kan ses på Icopal’s hjemmeside og bekræftes da også af firmaets koncerndirektør Jan Johan Kühl. Han understreger, at handelen er ganske udramatisk. Den vil dog betyde en positiv ændring for Icopal.

- Med den nye ejer er der sket en finansiel styrkelse, hvilket kan gavne os ved eventuelle yderligere opkøb i fremtiden. Et finansieringsselskab er mere interesseret i at investere, siger Jan Johan Kühl til Ugens Erhverv.

Koncerndirektøren mener ikke, at selve det faktum, at deres konkurrent IKO er ude af Icopal's ejerkreds, har den store betydning. Det canadiske firma var en mindre aktionær og havde derfor ikke indsigt i Icopal’s strategier.

Med den nye handel er 75 procent af aktierne i Icopal ejet af tre finansielle investorer. Det er FIH, Axcell II A/S og Kirkbi A/S, der hver sidder på 25 procent.
Den sidste fjerdel af aktierne ejes af det amerikanske produktionsfirma Carlisle Companies Inc.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden