spacer
Arkitekter ignorerer rengøringsfolk

Moderne glasbygninger er lig med dårligt arbejdsmiljø - HTS kræver ændringer på tegnebrættet.

De nye store glas-kontorbygninger, der fylder godt op i de fleste større byer, er måske nok seje for arkitekter, men de er det ikke for det rengøringspersonale, der skal vedligeholde bygninger.
Ifølge brancheorganisationen HTS (Handel, Transport og Serviceerhvervene) er de nye bygninger og domiciler lig med dårligt arbejdsmiljø, og HTS kræver, at rengøringsaspektet i højere grad skal respekteres og tegnes ind i bygningernes udformning.

- Arkitekter og bygherrer skal have større bevidsthed om, hvad det er for elementer, de skal indtænke i projekteringsfasen for at gøre arbejdsmiljøet bedre for rengøring. Og de skal opnå forståelse for de gevinster, der er ved at gennemtænke rengøringselementet grundigt fra begyndelsen, udtaler Gitte Budtz, der er miljøkonsulent i HTS.

Gitte Budtz er sekretariatsansvarlig for Branchearbejdsmiljørådet for Service- og Tjenesteydelser (BAR Service under HTS), der har lavet en handlingsplan for, hvordan man kan forbedre arbejdsmiljøet for rengøringsarbejdere.

- Det er nødvendigt, at byggeriet tager rengøringsbranchen med på råd, så der sker en forbedring på området. Vinduespudsere og rengøringsassistenter støder på en masse forhindringer i deres daglige arbejde med rengøring af nutidens designede bygninger. Ejerne af de nye ejendomme beretter om stigende udgifter til rengøring. Og liftfirmaer må erkende, at de på trods af moderne udstyr, lifte og kraner oftere og oftere må give op overfor for eksempel nye bygningers sindrigt designede glaspartier. De kan simpelthen ikke løse opgaverne, lyder det fra Gitte Budtz.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden