spacer


Tågen breder sig

Tågegeneratorer er et hit i kampen mod indbrudstyve – men husk at informere alle medarbejdere om systemet.

Af Lars Solberg

Tågegeneratorer skal skræmme indbrudstyve væk, men ikke skræmme medarbejderne. Derfor skal man ved indførsel af det særlige sikringssystem huske at informere medarbejderne - alle medarbejdere.

Forhandlerkonsulent Peter Møllerhøj fra Protect A/S, der er den eneste danske producent af tågegeneratorer, fortæller, at et stigende antal virksomheder får installeret systemet.

Alle er ifølge Peter Møllerhøj glade for det, da det passer fint ind i alle mulige lokalestørrelser. Tågen har da også sendt flere indbrudstyve på flugt. Men han har også hørt om en virksomhed, hvor rengøringsfolk midt om natten pludselig blev indhyllet i en tåge. De chokerede folk anede intet om, hvad der foregik.

- Det er meget vigtigt, at alle ansatte bliver informeret, når virksomhedsejere vælger at installere tågegeneratorer. Medarbejderne skal vide, hvordan de skal forholde sig i tilfælde af en falsk alarm. Hvilket ikke er så svært. Men for at det kan lade sig gøre, er det selvfølgelig nødvendigt, at de ansatte ved, at systemet er installeret, fortæller Peter Møllerhøj.

Vækst
Protect oplever i øjeblikket en vækst, der vil noget. Tågegeneratorer er blevet en populær sikringsforanstaltning. Firmaet ekspanderer både herhjemme og i udlandet, hvor de sælger til 31 lande.
En af de seneste ordrer er fra Lars Larsen-kæden Jysk, der skal have systemet installeret i alle forretninger, i første omgang i Danmark. I alt har Protect installeret flere end 10.000 systemer herhjemme.

Peter Møllerhøj mener, at en af grundene til generatorernes succes er, at det både er enkelt og samtidig virker i lang tid, hvis det aktiveres. Det er ikke fysisk muligt for tyvene at gå ind og stjæle på trods af alarmen.

Sikringssystemet fungerer ved, at det udvikler en voldsom tågerøg ved et indbrud. Få sekunder efter aktiveringen kan tyven ikke se noget foran sig, og han vil flygte fra stedet uden byttet.
Det er tænkt som et supplement til de traditionelle sikringsinstallationer. Det kan faktisk kun fungere, hvis virksomheden eller forretningen i forvejen har et alarmsystem.


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden