spacer
Tilfreds når håndværkeren er præcis

Det konklusionen i den nye Forbrugerredegørelse 2005, der bl.a. har undersøgt forbrugernes tilfredshed med det arbejde, deres maler har udført.
Kun 10 procent af forbrugerne mener, at det faglige niveau på det udførte malerarbejde er for ringe.
Men undersøgelsen viste sig, at kilden til forbrugernes utilfredshed i virkeligheden bundede i brudte aftaler og skuffede forventninger, fordi maleren ikke overholdt sine aftaler.
De gange hvor håndværkeren ikke kommer som aftalt, er hver anden kunde heller ikke tilfreds med den håndværksmæssige standard.

Lær af det
Den viden som undersøgelsen giver om kundetilfreds, bør udnyttes af alle håndværkere, mener Håndværksrådet.

- Den vægt kunderne lægger på, at håndværkeren kommer som aftalt er så central, at alle håndværkere burde skrive det ned og lægge det under hovedpuden, så de aldrig glemmer det. Og det burde kunne få alle håndværkere til at overholde deres aftaler, eller i det mindste ringe, hvis de bliver forsinket. Det er jo for dumt at få sat spørgsmålstegn ved sin faglighed, bare fordi man ikke får ringet og sagt, at man ikke kan nå at komme som aftalt, mener Jakob Brandt, økonom i Håndværksrådet.

Undersøgelsen viser også, at jo flere gange en kunde har brugt en håndværker, jo bedre vurderer kunden det udførte arbejde. Det indikerer, at jo mere erfaring og viden kunden har på forhånd jo bedre vurderes den udførte opgave.

- mir

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden