spacer


Store flyttedag i City

Virksomhederne flytter igen ud af Københavns historiske kontorbygninger

Af Niels Nielsen

I begyndelsen af december forlader revisionsfirmaet Deloitte sit historiske hovedsæde på H.C. Andersens Boulevard. På den modsatte side af den trafikerede indfaldsvej planlægger Realkredit Danmark at fraflytte sit nietagers domicil. Og allerede i januar måned forlod Københavns Energi sin fornemme adresse ved Kongens Have.

Københavns Centrum synes på vej til en ny periode, hvor de store virksomheder fraflytter de historiske kontorbygninger i det indre København.

Erhvervslivet har fået optimismen tilbage, og den økonomiske højkonjunktur udnyttes til at flytte rundt og omorganisere virksomhederne.

Det sætter gang i nyt erhvervsbyggeri, men betyder også store renoveringsprojekter i vente, når de forladte kontorbygninger skal føres frem til nutidens standard eller omdannes til nye formål.

Advokater førte an
Den samme tendens oplevedes i de første år af 2000. Dengang var det de store advokatfirmaer, der førte an i fraflytningen af Københavns klassiske kontorhuse bag voldene.

Blandt de første var Kromann Reumert samt Bech-Bruun Dragsted, der begge i 2002 flyttede fra prominente adresser på Rådhuspladsen til nye domiciler i henholdsvis Kalkbrænderihavnen og på Langelinie. Senere fulgte advokatfirmaet Plesner, der i 2003 flyttede fra en adresse på blandt andet Esplanaden til højhuset Kobbertårnet på Amerikakaj.

I slutningen af år 2002 flyttede også Kommunernes Landsforening og fagforbundet HK deres hovedkontorer fra Københavns Centrum. De to organisationer valgte i stedet at indrette sig i moderne glashuse i den nye bydel, Ny Tøjhus-kvarter, på Islands Brygge. Året efter fulgte HK’s lokalafdeling i København med og flyttede ind i et nyt kontorhus i samme bydel fra en adresse i højhuset ved Langebro.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden