spacer
Farvel til revisionspligt

Selv om de små og mellemstore virksomheder bruger deres revisor rigtig meget, så vil de fleste af med lovkravet om at få revideret og påtegnet årsregnskabet af revisoren.

Det viser en undersøgelse som Håndværksrådet har gennemført på 390 små og mellemstore virksomheder. Dermed er der opbakning fra SMV’erne til regeringens forslag om at afskaffe revisionspligten for selskaber med en omsætning på under 6 mio. kr.

- Alt tyder på, at revisionspligten ikke i sig selv kan forhindre væsentlige kriminelle forhold i ret mange små selskaber. Revision og påtegning følger internationale standarder, der er designet til større selskaber. Og når de små selskaber samlet bruger godt 1,5 milliard kroner årligt på at købe den dyre påtegning, så forstår man godt virksomhedsejernes synspunkt, siger Håndværksrådets cheføkonom Søren Nicolaisen.

Bekymring for misbrug
I undersøgelsen støttede 53 procent en ophævelse af revisionspligten, mens kun 25 procent ville bevare den. Der er dog en vis bekymring for misbrug blandt virksomhedsejerne.

- Vi har spurgt dem, der er i tvivl om afskaffelsen af revisionspligten, eller ligefrem modstandere af den, om de kan støtte revisionslempelsen, hvis den evalueres efter 3 år. Udformes lovgivningen sådan, at det undersøges om ophævelse af revisionspligten har ført til øget kriminalitet, så der kan strammes op igen, hvis det mod forventning er tilfældet, så stiger tilslutningen markant, siger Søren Nicolaisen.
Med muligheden for at revidere lovgivningen støtter 70 procent af SMV’erne en afskaffelse.

Vil stadig bruge revisor
Ifølge undersøgelsen vil revisorerne heller ikke blive arbejdsløse med en lempelse af revisionspligten, for halvdelen af SMV’erne vil stadig købe en påtegning af årsregnskabet.
Til gengæld er mange SMV’ere interesseret i at få en ’light’-udgave af påtegningen. Hvis revisorerne designer en mindre omfattende påtegning, vil hver tredje enten købe en sådan mindre påtegning eller vælge revisors påtegning helt fra.
Revisorbranchen har dog annonceret en prisstigning på 30 procent på den nuværende omfattende påtegning, og sker det, stiger interessen for den mindre omfattende påtegning markant hos selskaberne.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden