spacer
Øget kontrol med byggesagkyndige

Nye regler skal genvinde tillid til tilstandsrapporter.

Respekten for tilstandsrapporter er ikke særlig stor. Der har været en række afsløringer for åben skærm af mangelfuld eftersyn fra de byggesagkyndiges side. Endvidere har en rapport fra konsulentfirmaet Cowi også påpeget en række fejl i de byggesagkyndiges arbejde. Men nu skal der ske noget, meddeler Erhvervs- og Byggestyrelsen, der fra i dag har indført et nyt regelsæt på området.

Det betyder, at der blandt andet sker løbende screening af de tilstandsrapporterne. Og der vil blive holdt særligt øje med bygningssagkyndige, som bruger væsentligt mindre tid end andre på eftersynet – eller udarbejder ekstraordinært mange rapporter.

Det er endvidere muligt at fjerne bygningssagkyndige, fortæller vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Jesper Rasmussen.

- Grundprincippet i de nye regler er, at alvorlige fejl ikke må forekomme i tilstandsrapporter. Der lægges op til et system, hvor sanktionerne skærpes efter antallet af alvorlige fejl. Med tre alvorlige fejl ligger det i kortene, at beskikkelsen som bygningssagkyndig inddrages, udtaler han.

Ud over de nye tilstandsrapport-regler, som er trådt i kraft, er der også ændringer på vej med hensyn til energimærket.
De træder i kraft den 1. januar 2006, når sekretariaterne for energimærkeordningen og ordningen for huseftersyn lægges sammen.

- Målet er at effektivisere administrationen af ordningerne og samtidig sikre forbrugerne bedre tilstandsrapporter og energimærkninger, lyder det fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden