spacer
For fed til din stige

Hvert år sælges der 20.000 stiger til håndværkere og forbrugere, som ikke har et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau. Det skal være slut, så nu stiller Arbejdstilsynet (AT) krav om, at man fra 1. april 2006 kun kan købe stiger, der lever op til enten dansk eller europæisk standard.

Baggrunden er et stort antal ulykker de senere år forårsaget af forkert brug og deciderede stige-kollaps. AT har ikke kortlagt årsagen til hver enkelt ulykke, men lægger nu vægt på at stigerne i hvert fald kan bære vægten af den person, der køber dem.

- De stiger, der bruges skal være sikre. Derfor har Arbejdstilsynet i en AT-vejledning om stiger præciseret kravet til stigers sikkerhedsniveau. Derudover vil vi gøre en stor indsats for at informere producenter, importører, leverandører, virksomheder og sælgere om ovenstående krav, ligesom også arbejdsmarkedets parter og Forbrugerstyrelsen vil blive orienteret.

I nødvendigt omfang vil vi give påbud på virksomheder, hvor vi ser, at der anvendes uforsvarlige stiger, advarer Arbejdstilsynets direktør Jens Jensen.

Arbejdstilsynet opfordrer til fremover at købe stiger med et ”opfylder DS/INSTA 650 eller EN 131” mærkat.

Der kan læses mere om krav til stiger i Arbejdstilsynets vejledning ”Brug af transportable stiger” (At-vejledning B.3.1.1), der kan hentes på Arbejdstilsynets hjemmeside www.at.dk

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden