spacer
Dørproducent leverer til tiden

Årets logistikpris gik til Vest-Wood, der blev betegnet som fremtidens mønstervirksomhed.

Af Lars Solberg


Logistik er blevet et konkurrenceparameter for dansk erhvervsliv. Forskellen på god og dårlig logistik kan være forskellen på liv og død. I denne ånd bliver der hvert år uddelt en pris, Den Danske Logistikpris, der præmierer virksomheden med den gode logistik og promoverer vinderen som det gode eksempel.

I år gik prisen til en de førende dørproducenter i Europa, Vest-Wood, der har hovedsæde i Løgstør i Vestjylland.

Ud over et diplom og en keramisk skulptur fik virksomheden en god portion rosende omtale fra blandt andre erhvervsguruen Lars Kolind, der overrakte prisen.

- Fremtidens mønstervirksomhed fokuserer på produkter, markeder og kompetencer, og ser logistikken som det egentlige konkurrenceparameter. Den tænker på samme tid globalt og lokalt, og opfatter ikke landegrænser som forhindringer. Den standardiserer processer og produkter for at kunne reagere hurtigt og præcist på kundernes krav, og er stærk i kommunikationen.

Den danske dørproducent Vest-Wood er et godt eksempel på fremtidens mønstervirksomhed, lød det til arrangementet, som Dansk Rationaliseringsforening og LogistikSelskabet i Ingeniørforeningen i Danmark står for.

Logistik i alle led
Vest-Wood, der står bag dørmærker som Kilsgaard og Swedoor, tænker logistikken ind i alle led. Logistikken bliver ikke gemt til sidst eller til en efterrationalisering, men er fuldt integreret med virksomhedens forskellige funktioner lige fra produktudvikling til indkøb, salg, økonomi, forsendelse og endda funktion.

Det giver firmaet en bedre og mere naturlig produktion og bedre kundeservice. Ifølge virksomheden er leveringssikkerheden på 98 procent.
Og her taler vi ikke om et par tusinde døre. Produktprogrammet er på over 300.000 varenumre med produktion i blandt andet Danmark, Tyskland og Sverige. Bare på Vest-Woods fabrik i Sydsverige bliver der hvert år produceret 170.000 døre.

Et imponerende flow af døre går dagligt gennem virksomheden og ud til byggemarkeder, trælasthandlere eller ender direkte hos slutkunden på eksempelvis et stort byggeprojekt.

RFID
For at holde styr på dørene, der ofte har et individuelt præg, bruger virksomheden en del software, men også avanceret logistikhardware er i funktion.
Eksempelvis er Vest-Wood langt fremme med brug af RFID-tags. Det er en lille chip, der sættes i hver dør, så den får egen identitet og kan følges igennem hele produktion og lettere håndteres, når den er monteret.

Brugen af RFID er bare et af de mange tiltag, der sker på Vest Woods logistikfront, som er et område, hvor det er relativt let at følge med. Virksomheden har en tro på åbenhed, hvilket da også var en af begrundelserne for, at firmaet fik dette års logistikpris.
Endvidere blev det fremhævet, at virksomhedens logistikkoncept er veldokumenteret og afprøvet over en årrække.





 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden