spacer
MT Højgaard bruger ulovlig arbejdskraft

Landets største entreprenørfirma indrømmer fejl og lover bod og bedring.

Ugebrevet A4 har for nylig spurgt de otte største danske entreprenørfirmaer om deres forhold til ulovlig arbejdskraft. Syv af dem svarede, at de har eller er ved at formulere regler om, at de ikke vil acceptere ulovlig arbejdskraft på deres byggeprojekter.

Den sidste af de otte, landets største entreprenørselskab MT Højgaard, mente ikke, at det var nødvendigt at have nedskrevne regler om dette emne.
Firmaet behøver derfor ikke at bekymre sig om løftebrud, efter det netop er kommet frem, at firmaet har haft ulovlig arbejdskraft på en af deres byggepladser på Amager.

Ifølge Nyhedsbrevet 3F har Murersvendenes Fagforening i København opdaget polakker uden de fornødne tilladelser på byggepladsen. De syv østeuropæere er ansat i et polsk firma, der udlejer arbejdskraft til byggeopgaver. Ifølge Nyhedsbrevet 3F var sjakket hyret af en underleverandør til MT Højgaard, firmaet Brdr. Hjelm Aps. Arbejdsudleje kræver en særlig tilladelse, som det polske sjak ikke havde.

MT Højgaard har undersøgt sagen og erkender overfor Nyhedsbrevet, at der ikke har været orden i tingene. Firmaet lover bod og bedring, og det har bedt deres samarbejdspartnere om at bringe orden i tingene.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden