spacer
Arkitekter skal skrive testamente

Når fredede bygninger skal ombygges eller renoveres giver det ofte anledning til en række fredningssager. Her er der som regel usikkerhed om, hvad arkitektens oprindelig intention har været omkring helheds- og detaljeløsninger i byggeriet. Kendte man dem, ville det give et større spillerum for at udføre nødvendige ændringer på en fredet bygning.

Derfor vil Lokale og anlægsfonden nu indføre et ’arkitektens testamente’ på fondens projekter.

Baggrunden er, at fonden møder stor interesse for at indrette mange af landets 9.000 fredede bygninger til idræts-, kultur- og fritidsformål.

- Lokale- og Anlægsfonden ønsker selvfølgelig at respektere unik arkitektur i Danmark. Vi ved dog, at mange arkitekter i dag og tidligere måtte gå på kompromis med udformning og kvalitet på grund af økonomi og krav fra bygherrer. Derfor kan det i mange tilfælde være rigtigt rent arkitektonisk at lave ombygninger og tilbygninger, siger Hans Toft, formand for lokale og anlægsfonden om initiativet.

I testamentet kan arkitekten: Beskrive sine intentioner og ideer med byggeriet. Definere materialer og facader, og om disse kan ændres i fremtiden og hvordan. Angive om der ved fremtidige bygningsændringer kan bygges til siderne eller ovenpå. Og om løsningerne ville have været anderledes, hvis økonomien havde været til det.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden