spacer


Stor gulvaktør i dansk fremstød

Gulvvirksomheden Boen har valgt at stå på egne ben i Danmark.

Siden begyndelsen af 1950’erne har Boen i Norge produceret lamelparket, og produkterne har længe været kendt inden for branchen i Danmark, men det er først i de senere år, at de for alvor har vundet frem, efter at den store gulvproducent valgte selv at stå for forhandlingen.

- Gennem en tiårig periode blev Boens produkter forhandlet gennem Junckers, men vi har valgt at stå på egne ben, og det har genereret et langt større salg, oplyser projektleder Dorthe Bruhn, Boen Danmark, som indledte med at etablere salgskontor og showroom i Roskilde Centrum, hvilket senere er blevet udvidet med endnu et spændende parketforum i Århus Centrum.

Mange danskere ønsker i dag et lyst gulv i deres hus eller lejlighed, det nordiske look, og derfor er hvidolierede plankegulve meget populære. Det er et behov, Boen kan opfylde, men da disse gulve kræver en del mere pleje end lakerede gulve, produceres et udsnit af varer i eg og ask med hvidpigment og matlak.

- Derved kan vi levere en vare med et tilsvarende look, men med færre krav til vedligeholdelse. Her består sortimentet både af 2-stav og plankeprodukter i henholdsvis eg og ask, både med hvidpigment matlak og uden farve. Dette sortiment er ligeledes både i 23 mm strøer og 14 mm CLIC til svømmende lægning uden lim, hvor resultatet er et parketgulv uden synlige forskelle fra parketgulve lagt på traditionel vis. Låsemekanismen tillader justeringer undervejs.

- Udover at have et stort sortiment i plankegulve i 139 mm bredde tilbyder vi også en smuk herskabelig ekstra bred plank (214 mm) i eg, som med faset kant bærer præg af at have noget stort over sig. Denne vare fås i både lak, naturolie og hvidolie, fortsætter Dorthe Bruhn.

Stor gulvproduktion
Boen har en årlig produktion på ca. 4,5 mio. m2. Produktionen foregår dels ved Tveit nær Kristiansand, dels i Nordtyskland. Hertil kommer et stort savværk i Litauen med egen hårdttræsproduktion. Savværket leverer ikke kun halvfabrikata til de to fabrikker, men har nu også egen produktion af stavproduktet Prestige og egen lamelplankeproduktion.

- Boen er kendt for at levere kvalitetsprodukter, som vi til enhver tid kan stå inde for. Kvaliteten er karakteristisk for vore produkter og service, hvor gulvene som målsætning skal tilbyde værdier som æstetisk oplevelse, funktionalitet og lang levetid. I Både Norge og Tyskland har Boen stort salg til både private og professionelle, hvor vi i Danmark foreløbig primært har valgt at fokusere på projektmarkedet og meget gerne er en medspiller i at finde den helt rigtige løsning til et konkret projekt. Her ønsker vi at gå tidligt ind i processen og rådgive, videregive og udveksle erfaringer. Vore showroom tjener bl.a. det formål at være skueplads for en uddybende dialog, oplyser Dorthe Bruhn.

Produkterne forhandles nu i mere end 35 lande på fire kontinenter under brandet Boen med et bredt sortiment i stav-, plank- og mønsterparket.

-jhan 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden