spacer


Himlen ned i brusenichen

Højtsiddende vinduer i forskudte tagflader giver solskin og himmellys i badeværelset.

Af Niels Nielsen

Der er højt til loftet i lejlighederne på første sal i boligbebyggelsen, Rosenhaven, i Taastrup ved København. Det opleves særligt spektakulært på badeværelserne, hvor rækkehusenes karakteristiske knækkede tagprofil er udnyttet til at trække solskin og himmellys ned i rummet.

Dagens vejr
Beboerne i lejlighederne på første sal i rækkehusbebyggelsen Rosenhaven i Taastrup behøver ikke at studere vejrudsigten for at få et indtryk af dagens vejr. Når de som det første om morgenen træder ud i deres badeværelse, vil dagens vejr nemlig nærmest vælte ned i hovedet på dem. Og det er ikke, fordi taget er utæt!

Det skyldes en arkitektonisk løsning, hvor rækkehusenes saddeltage er forskudt i tagryggen, så der er blevet plads til en smal stribe af vinduer langs kippen ned gennem midten af lejlighederne. En enkel men alligevel sjælden løsning med stor herlighedsværdi i badeværelserne, der ligger som en kerne midt i lejlighedsplanen.

Badeværelserne er nemlig yderligere indrettet, så det fra brusenichen er muligt at kigge direkte ud gennem den højtsiddende vinduesrække og følge skyerne på himlen, mens man bader.

Længere ophold
Tagløsningen i Rosenhaven er en sjælden udnyttelse af kvaliteterne ved dagslys, der trækkes ind fra oven til centralt placerede kernefunktioner som for eksempel badeværelset. En løsning som tilfører rummet en umiddelbar kvalitet og øger brugsværdien af rummet ved at opfordre til afslapning og længere ophold.

De højtsiddende vinduer fortsætter i lejlighedens soveværelser og gennemlyste hovedrum med spise- og opholdsstuen i åben forbindelse på hver side af køkkenet i midten. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden