spacer
Keminøgle på nettet

Gratis database til tjek af kemikalier.


Keminøglen er navnet på et opslagsværk, der indeholder oplysninger om kemiske produkters sundheds- og miljømæssige belastning. Opslagsværket er nu lagt ud på internettet, så alle gratis kan søge oplysninger om forskellige kemikalier via en computer.

Det skulle gøre det lettere for danske virksomheder at finde frem til de produkter, der belaster miljø og sundhed mindst, lyder det fra organisationerne bag Keminøglen. Det er Bilbranchen/Dansk Industri, Dansk Metal, Lederne og Industriens Branchearbejdsmiljøråd.

Keminøglen indeholder en omfattende miljøvurdering af kemiske produkters sundheds- og miljøbelastning. Det er en vurdering, der bygger på en klassificeringsmetode udviklet gennem Miljøstyrelsen, der bedømmer stofferne på en score fra 1 til 5.

De kemiske produkter, der før blev miljøvurderet i Keminøglen, var primært inden for autobranchen, men i forbindelse med lanceringen på internettet udvides den med andre brancher. Keminøglen vil dermed også indeholde kemiske produkter, der er relevante for andre områder eksempelvis jern- og metalindustrien, og træ- og møbelindustrien.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden