spacer
Østeuropæere frister

Mangel på håndværkere frustrerer byggevirksomheder, der vender blikket mod øst.

Mangel på arbejdskraft inden for byggesektoren øger interessen for at hyre arbejdskraft fra Østeuropa, det er konklusionen på en medlemsundersøgelse, som Dansk Byggeri har foretaget i Ringkøbing Amt.
Halvdelen af de adspurgte virksomheder er klar til ansætte fremmed arbejdskraft.

Det på trods af, at østeuropæiske håndvækkere ikke har det bedste ry i øjeblikket. De fylder godt i det danske mediebillede, hvor der gang på gang bliver snuppet illegale arbejdere, der ikke lever op til de gældende regler, og derfor dumper lønnen på området. Det er ikke den bedste form for branding for de danske firmaer, der hyrer dem.

Men ifølge undersøgelsen er byggevirksomhederne i Ringkøbing Amt indstillet på at hyre håndværkere på lovlig vis. Reglerne er bare meget svære at finde ud af, lyder det fra Karl Højhus Jeppesen, der er amtssekretær for Dansk Byggeri i Ringkøbing Amt.

- Virksomhederne vil gerne gøre det rigtigt, følge reglerne og ansætte medarbejderne på de lovlige overenskomstmæssige vilkår. Men det kan forekomme meget op ad bakke, som reglerne er strikket sammen i dag. Derfor opgiver flere af dem på forhånd.

Han opfordrer myndighederne til at være mere smidige.
- Bedre muligheder for at få tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen vil være til gavn for både virksomhederne og kunderne. Markedet vil blive mere fleksibelt for kunderne, der vil opleve kortere ventetid på at få en opgave udført af en håndværksvirksomhed, lyder det fra Dansk Byggeri i Ringkøbing.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden