spacer
Polsk ambassade i dansk arbejdskamp

TIB anklager polsk repræsentation i Danmark for at opfordre til konflikt.


Fagforeningen TIB anklager Den Polske Ambassade i Danmark for at opfordre polske arbejdere og virksomheder i Danmark til konflikt i stedet for samarbejde. TIB kritiserer ambassaden for, at der på deres hjemmeside er anvisninger på, hvordan østarbejdere kan slippe af sted med at omgå de danske fagforeninger.

På ambassadens hjemmeside, www.brh-dania.dk, har TIB fundet gode råd til de polske arbejdere, der eksempelvis arbejder på en blokaderamt byggeplads.

Ifølge TIB står der blandt andet:

- Forvent at danske fagforeninger forlanger/presser overenskomst på op til 150,- kr. pr. time plus tillæg. Det gør de på trods af, at vi (ambassaden) har oplysninger fra det danske beskæftigelsesministerium, der siger, at udenlandske firmaer ikke er forpligtet til at underskrive overenskomst. Derfor kan kravet også bare afvises.

- Polske firmaer, der afviser at underskrive overenskomst, kan risikere at blive blokeret. Hvis det sker, må fagforeningerne ikke blokere for de polske svendes adgang til byggepladsen, men de må gerne demonstrere på den anden side af gaden. Meld det til politiet, hvis der bliver gener af arbejdet fra fagforeningerne side. Desværre viser det sig, at politiet ikke er ret gode til at fjerne fagforeningsfolk. Derimod dukker politiet tit op på byggepladser efter anmodning fra de danske faglige organisationer

De to udsagn fra den polske ambassade forarger bygningsformand i TIB, Peter Hougaard Nielsen.

- Det er kritisabelt, at ambassaden på sin hjemmeside lægger op til konflikt i stedet for samarbejde. Polske firmaer og bygningsarbejdere kan jo sagtens tjene gode penge ved at følge de danske spilleregler, siger han.
-ls.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden