spacer
E-faktura udsat for heftig kritik

Nu er Dansk Byggeri også ude med riven efter det nye betalingssystem.


For få dage siden var Håndværksrådet ude og kritisere det halvt år gamle e-faktura-system, der er betalingssystemet, når det offentlige skal betale sine regninger. Nu er brancheorganisationen Dansk Byggeri også på banen på vegne af dens medlemmer, som, organisationen, mener udsættes for besvær og for sen betaling i forbindelse med systemet.

Nogle af medlemsvirksomhederne oplever især den uhensigtsmæssige sagsbehandling i forbindelse med de offentlige myndigheders godkendelse af en faktura, hvor virksomheden enten pålægges ekstra opgaver/procedurer i forbindelse med godkendelsen, eller hvor den offentlige myndighed ikke har fastlagt godkendelsesprocedurer.

Dansk Byggeri har nu sendt et åbent brev til Økonomistyrelsen, som opfordrer styrelsen til snarest at gøre noget ved problemet.

- Dansk Byggeri skal på denne baggrund opfordre Økonomistyrelsen til at foranledige, at de organisatoriske procedurer for modtagelse, godkendelse og betaling af de modtagne elektroniske fakturaer, bringes i orden så hurtigt som muligt, således at de administrative opgaver i virksomhederne minimeres mest muligt og den unødige likviditetsbelastning imødegås, lyder det fra Dansk Byggeri.
-ls.


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden