spacer


Sikre lifte fra Liftgruppen

Udlejerorganisation glæder sig over magert resultat i jagten på ugyldigt årsmærkat.

Af Lars Solberg


Der blev kun fundet tre ugyldige lift-årsmærkater i konkurrencen om at finde ulovlige personlifte blandt den såkaldte Liftgruppes 5000 lifte. Gruppen har 19 firmamedlemmer fra materieludlejningsbranchen.

I tremåneders-konkurrencen blev der udlovet rødvin til den person, der kunne spotte et ulovligt årsmærkat - eksempelvis hvis det årlige lovpligtige eftersyn ikke er gennemført og noteret på mærkatet.

Liftgruppens formand, Flemming Lynge Nielsen, synes, at det er et meget flot resultat.

- Tre ud af så mange lifte er meget få. Konklusionen må være, at sikkerheden hos udlejningsfirmaerne i Liftgruppen ligger på et højt niveau, siger han.
Gruppen har valgt den lidt utraditionelle konkurrence for at sætte ekstra fokus på årsmærkatet, der garanterer, at kontrollen med sikkerheden er i
orden.

- Det var mit ønske og håb, at vi med konkurrencen kunne skabe den fornødne opmærksomhed på vigtigheden af, at årseftersynet på personliftene er gyldigt, når liftene er i drift. Og det, synes jeg, er lykkedes, siger Flemming Lynge Nielsen.

Det gode budskab
Formanden mener, at liftgruppen har levet op til forventningerne. Han håber, at det gode budskab når ud til lejere af lifte og ikke mindst brugere.

- Jeg håber, at opmærksomheden på dette område er blevet større. Det er jo lovpligtigt at have en sikret og godkendt lift, men det er ikke alle udlejere og ejere af lifte, der lever op til det. Nu har vi vist, at vores sikkerhedsniveau i Liftgruppen er meget højt. Og det er vigtigt for brugere, at de skal kunne stole på os. Når de stiger op i en lift, så skal sikkerheden være i orden, siger han.

Han understreger, at det er dyrt at leve op til sikkerhedsregler på området. At få liften igennem det årlige tjek koster. Derfor er det vigtigt, at folks opmærksomhed mod det opdaterede rød-grønne mærke er skærpet.

- Det er ikke som et almindeligt bilsyn. Bare at få tjekket en sakselift kan løbe op i flere tusinde kroner. Derfor er det vigtigt, at alle får øjnene op for det betydningsfulde i sikkerhed, så der ikke er nogen, der betaler for at overholde lovene, mens andre ikke gør, siger Flemming Lynge Nielsen, der også mener, at konkurrencen har medført en opstramning internt i Liftgruppen.

- Det er godt at vide, at sikkerheden inden for vores gruppe er i orden, siger han.

Den vellykkede konkurrence bliver muligvis gentaget på et senere tidspunkt, dog måske i en lidt anden form, oplyser formanden.
Tre ulovlige årsmærkater blev det til i Liftgruppens konkurrence.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden